29.05.2019

pyszny sernik z budyniem bananowym na jogurtach,herbatnikach z rodzynkami i kruszonką herbatnikową...

Składniki:

jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, jogurt gęsty 4 opakowania (380 gram opakowanie), budyń bananowy 2 opakowania, kasza manna 3 łyżki, rodzynki 100 gram, herbatniki 200 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie


składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier utrzeć mikserem do spienienia, białości, z 4 minuty na najwyższych obrotach.

Do masy dodać jogurty, wsypać budynie bananowe, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.

Forma silikonowa 25x25 cm i 24x12 cm, na dnie rozłożyć całe herbatniki, resztę pokruszyć na kawałki, do form przełożyć masę jogurtową, wierzch posypać herbatnikami i delikatnie przycisnąć do wierzchu.

W nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół piec około 45 minut, do suchego patyczka, w formach serniki dobrze wystudzić.

Polewę czekoladową stopić wg opisu na opakowaniu i polać wierzch serników, zostawić do zastygnięcia polewy - sernik jogurtowy jest pyszną alternatywą dla sernika na twarogu, po dodaniu budyniu bananowego jest ciekawy smak i kolor.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!