31.03.2019

tortille ze szpinakiem...

Składniki:

placki tortilli 5 sztuk 1 opakowanie, olej rzepakowy 5 łyżek, ząbki czosnku 4 sztuki, włoszczyzna rozdrobniona 4 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, twaróg w kostce 150 gram, szpinak mrożony 1 opakowanie, jaka 1 sztuka, mąka 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki


Na oleju podsmażyć na złoto pokrojone ząbki czosnku razem z włoszczyzną, kostką rosołową.

Włożyć mrożone kawałki szpinaku i podsmażać wszystko z 10 minut co jakiś czas mieszając.

tortille ze szpinakiem... Wbić jajko, wsypać mąkę, pieprz mielony i szybko połączyć składniki do zagęszczenia, dobrze wystudzić.

Dość grubo posmarować pięć placków tortilli, zawinąć w rulony i przed podaniem kroić na porcje - szpinakowe nadzienie do gotowych placków tortilli jest szybkim, smacznym, pożywnym posiłkiem na obiad, kolację.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!