20.12.2018

szprotki z twarogiem, papryką czyli pyszna pasta do pieczywa...

Składniki:


twaróg półtłusty 50 dag, cebula 1 sztuka średnia, szprotki w oleju 1 puszka, papryka konserwowa 1 szklanka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sól - do smaku, jogurt naturalny 200 gram, natka pietruszki 1/2 pęczka

szprotki w puszce w oleju odsączyć z oleju i dodać do twarogu, paprykę blenderem rozdrobnić i dodać do twarogu, wszystko dokładnie wymieszać

dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, pieprz mielony, soli do smaku, jogurt i wymieszać

można również użyć szprotki w pomidorach lub inne ryby w puszce, jeśli damy szprotki razem z olejem to bez jogurtu przygotować - pasta z twarogiem, szprotkami w oleju, z papryką, jogurtem jest pysznym dodatkiem do kanapek na kolację.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!