14.02.2018

śledzie w oleju z papryką...

Składniki:


śledzie filety w oleju 5 sztuk 1 tacka, cebula 1 sztuka, papryka marynowana pokrojona 3 łyżki, pieprz czarny świeżo mielony


śledzie filety dobrej jakości w oleju wyłożyć z tacki do miski, pokroić je na 2 cm kawałki


cebulę drobno pokroić w kostkę, paprykę marynowaną pokroić w kostkę i dodać do śledzi


dodać świeżo mielony czarny pieprz, wszystko dokładnie wymieszać, schować pod przykryciem do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły


śledzie na szybko przygotowane do zakąski czy do kolacji, śledzie dobrej jakości na tacce w oleju można od razu po dodaniu dodatków zajadać..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!