7.02.2018

francuskie z dżemem ciastka...

Składniki:


ciasto francuskie 2 opakowania, marmolada wieloowocowa 1 opakowanie, żółtka 2 sztuki, cukier puder - ile potrzeba

ciasto francuskie w rulonie rozwinąć, podzielić na kwadraty ostrym nożem

na każdy kwadrat nałożyć przez cały środek dżem lub marmoladę

rogi kwadratów bzałożyć na dżem, układać na blaszce z papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym żółtkiem

piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić blachę i piec około 35-40 minut, wystudzone posyapć cukrem pudrem - ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, na szybko mam upieczony z różnymi dodatkami deser.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!