Składniki:
mielone z indyka 50 dag,
bułka pszenna 1 sztuka,
przyprawa do mielonego mięsa 2 łyżki,
kucharek 1 łyżeczka,
tarta bułka 3/4 szklanki,
kapusta biała 1szklanka pokrojonej i sparzonej kapusty,
cebula 1 sztuka,
olej rzepakowy - ile potrzeba do smażenia
do świeżego mielonego indyka wbić jajka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z wody, przyprawę do mielonego mięsa, drobno pokrojoną cebulę
kapustę drobno pokroić i zalać wrzątkiem, odcedzić na sitku i wyrobić z mięsem
formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości
na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety, pod koniec nakryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu odparować nadmiar płynu - soczyste, drobiowe kotlety, na ciepło i na zimno smakują wyśmienicie, w smaku przypominające gołąbki.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!