Składniki:
Czaniecki makaron rurka z błonnkikiem owsianym 100 gram, ugotowana pierś podwójna z rosołu, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 sztuka,
papryka kolorowa:zielona,żółta,czerwona 3 sztuki, pomidory 3 większe, ugotowane mini marchewki mrożone 1/2 opakowania,
ugotowana fasolka szparagowa z tartą bułką 15 dag,
sos pomidorowy 1 opakowanie, woda 3/4 szklanki, papryka ostra 3/4 łyżeczki, przyprawa w płynie - do smaku,
jogurt naturalny 4 łyżki, ser żółty salami 15 dag
cebulę pokroić w kostkę i na oleju zeszklić, dodać pokrojoną pierś z rosołu, dodać pokrojone papryki oczyszczone, umyte pomidory blenderem zmiksować i wlać do wywaru,
gotować z 5 minut,
dodać ugotowane mini marchewki,
wsypać paprykę ostrą, wlać przyprawę w płynie
sos pomidorowy wsypać do 3/4 szklanki wody, wymieszać i wlać do wywaru, mieszać do zagęstnienia,
wymieszać z wodą i mąką i wlać do gulaszu mieszając do zagęstnienia sosu
makaron ugotować w nie osolonej wodzie 6 minut, wylać na sitko
wsypać do naczynia żaroodpornego makaron, dodać wywar, dodać jogurt, kawałeczki sera żółtego i fasolkę szparagową z tartą bułką(została z poprzedniego obiadu), wymieszać
zapiekałam w urządzeniu w 200 C na termoobiegu 10 minut, podobnie w piekarniku nagrzanym na 200 C i termoobieg 15 minut, bez termoobiegu w piekarniku zapiec do 30 minut
pyszny zapiekany sycący makaron i na obiad i na kolację........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!