3.08.2017

jabłka ze słonecznikiem w cieście francuskim...

Składniki:


ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, pestki słonecznika 50 gram, cynamon 2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, jabłka 4 sztuki

do niskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia włożyć rozwinięte ciasto francuskie

jabłka obrane ze skóry, pokrojone na ćwiartki rozłożyć na środku ciasta

posypać cynamonem, cukrem i połową słonecznika

wolne brzegi ciasta nałożyć na jabłka, ciasto posmarować wodą, posypać resztą słonecznika

piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dól, ciasto piec około 40 minut, ciasto wystudzić

pyszny deser z jabłkami i chrupiącym słonecznikiem...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!