11.07.2017

ziemniaki z piekarnika...

Składniki:


ziemniaki młode 1 kg, przyprawa do ziemniaków 1 opakowanie, czosnek suszony 1 łyżeczka, przyprawa wpłynie - do smaku, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ser mozzarella małe kulki 1 opakowanie, ser żółty morski 8 plasterków, koperek 1/2 pęczka

młode ziemniaki ugotować w łupince na "al dente", wystudzone obrać z łupinek

w naczyniu żaroodpornym wymieszać olej rzepakowy z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem suszonym, przyprawą w płynie

dodać pokrojone w talarki ziemniaki i delikatnie wymieszać z olejem pokroić kulki mozzarelli i rozsypać na ziemniakach

piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec bez przykrycia 25 minut, następnie dodać pokrojone plastry sera żółtego i na termoobiegu piec z 5 minut, przed podaniem posypać posiekanym koperkiem

pyszne ziemniaki smakują z maślanką lub kefirem........SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. W sumie czasami najprostsze dania są najsmaczniejsze i ja nie mam z tym problemu. Lubię również wszelkiej maści dania mączne. Dlatego z przepisów od https://basiazsercem.pl/ korzystam nie dość że chętnie to i również bardzo czesto. jest to dla mnie swoista kopalnia porad kulinarnych.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!