Składniki:
łopatka bez kości 60 dag,
przyprawa do steku gruboziarnista Prymat 1 opakowanie,
jajka 1 sztuka "L",
cebula 1 sztuka,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka,
bułka czerstwa 1 sztuka,
tarta bułka 3 łyżki,
olej rzepakowy - ile potrzeba
można kupić zmielone mięso z łopatki = łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach, wsypać opakowanie przyprawy Prymat, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, dodać bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą z wody, dodać tartej bułki i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę
formować zwilżoną dłonią kotlety mielone 2 cm grubości, kłaść na gorący olej na patelni
smażyć rumiane kotlety z obu stron, następnie przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu odparować wodę - kotlety są smaczne i na ciepło i na zimno........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!