Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 70 dag,
mąka tortowa 5 łyżek,
masło klarowane 2 łyżki,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
ziele angielskie 4 sztuki,
kostka rosołowa 1 sztuka,
kucharek 2 łyżeczki,
mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie,
woda 1 litr,
pieprz czarny mielony - ile potrzeba,
koperek 1/2 pęczka
na maśle klarowanym podsmażyć na rumiano pokrojone na kawałeczki mięso gulaszowe z indyka obsypane dobrze mąką, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać pokrojoną cebulę i pokrojone
wsypać mrożoną fasolkę szparagową zieloną i podsmażać z 3 minuty mieszając
dodać kostkę rosołową, kucharka, wlać wodę i gotować na średnim ogniu bez przykrycia z 20 minut, część wody odparuje i sos będzie zagęszczony odpowiednio, na koniec wsypać mielony pieprz i posiekany koperek, zamieszać
pyszny, lekki gulasz można podawać z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!