Składniki:
masło 3 łyżki,
mąka tortowa 3 łyżki,
kostka rosołowa 1 sztuka,
woda zimna 3/4 litra,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka,
musztarda sarepska 3 łyżki,
śmietana gęsta 1 łyżka,
natka pietruszki 2 łyżki,
parówki cienkie 10 sztuk,
ziemniaki ugotowane 1/2 kg,
surówka - do wyboru
w garnuszku stopić masło, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę lekko złocistą mieszając łyżką
do zasmażki włożyć kostkę rosołową, musztardę, wlać zimną wodę, przyprawę w płynie i rózgą dobrze mieszać doprowadzając do zagotowania, gotować z 2 minuty mieszając
na koniec dodać śmietanę 18%, natkę pietruszki, wymieszać i krótko zagotować
parówki cienkie bez osłonek z indyka osobno ugotować
sos z parówkami podać z tłuczonymi ziemniakami i np. buraczkami zasmażanymi, obiad na szybko, gdy gotujemy ziemniaki robimy sos - smaczne, sycące danie obiadowe............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!