23.04.2017

pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika...

Składniki:


pałki z kurczaka 12 sztuk, cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1/2 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, tymianek Prymat 1/2 opakowania, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka

cebulę pokroić w piórka, wsypać do naczynia żaroodpornego, dodać przyprawy, olej rzepakowy, sok z cytryny, wymieszać

umyte i osuszone pałki kurczaka włożyć do cebuli, dokładnie natrzeć i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki

piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec pałki w marynacie około 40 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 160 C piec z 10 minut

kruche, soczyste pałki doskonałe do pieczywa, ziemniaków, ryżu lub z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!