Składniki:
bułka do hamburgerów 4 sztuki,
mięso mielone wołowe 60 dag,
jajka 1 sztuka "L",
musztarda sarepska 2 łyżki,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony - szczypta,
sałata 4 liście,
cebula 1 sztuka,
pomidory 2 sztuki,
majonez 4 łyżki,
ser żółty 4 plastry,
keczup - ile potrzeba
mielone wołowe dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, musztardą, kucharkiem ,pieprzem, uformować 4 hamburgery z 2 cm grubości
patelnię grillową posmarować cienko olejem i mocno rozgrzać, smażyć rumiane hamburgery, na koniec pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 5 minut raz je obracając
przekrojone bułki w piekarniku podpiec z 5 minut w 200 C na termoobiegu, ciepłe 4 połówki posmarować keczupem dodać sałatę, gorący hamburger, plaster sera, pomidory, cebulę, majonez, nakryć połówkami, można włożyć patyczki szaszłykowe, aby bułki się trzymały
smaczne, sycące domowe wołowe hamburgery.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!