Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 2 sztuki,
jajka 2 sztuki "L",
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka,
ząbki czosnku 8 sztuk,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
mąka pszenna - ile potrzeba,
ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg,
kalafior 1 średni
podwójne piersi rozciąć na 8 kotletów, lekko je rozbić w woreczku
jajka, kucharek, pieprz, papryka, wyciśnięte ząbki czosnku, 4 łyżki oleju wymieszać, włożyć piersi i marynować z 3 godziny
piersi z marynaty obtaczać w mące, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety
ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać, pokroić w talarki, podać z ugotowanym w osolonej wodzie kalafiorem i kotletem, polać trochę tłuszczem ze smażenia kotletów - aromatycznie czosnkowe kotlety na pyszny obiad..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!