1.03.2017

makaron z sosem szpinakowym i jajkiem sadzonym...

Składniki:


makaron 200 gram, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, olej rzepakowy 1/4 szklanki, szpinak mrożony 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, woda 3 szklanki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 3 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, jajka 8 sztuk, olej rzepakowy - ile potrzeba, sól ziołowa - do smaku, pieprz czarny mielony - do smaku

makaron szersze nitki ugotować w osolonej wodzie, odlać na durszlak i przelać zimną wodą

na oleju podsmażyć pokrojone cebule i ząbki czosnku wyciśnięte z praski, dodać kostkę rosołową i szpinak mrożony, dusić do odmrożenia szpinaku co jakiś czas zamieszać

wlać wodę i zagotować, mąkę wymieszać z wodą i śmietaną 12% i wlać do szpinaku, mieszając zagęścić sos

na oleju usmażyć jajka sadzone, posolić solą ziołową i pieprzem posypać

makaron podać polany szpinakiem i z jajkami sadzonymi - smaczny na szybko obiad.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!