Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
dżem 400 ml,
kisiel wiśniowy 1 opakowanie/duże,
cukier - ile potrzeba,
cynamon - ile potrzeba
dżem z ciemnych winogron (mój domowy
"zobacz TUTAJ"
) lub jaki się lubi przełożyć do miski, wsypać kisiel duża porcja lub 2 zwykłe opakowania kisielu, wszystko wymieszać
ciasto francuskie rozwinąć na blaszce na papierze, przez cały środek wyłożyć dżem zostawiając brzegi do podwinięcia
brzegi podwinąć, zwilżyć dłonią maczaną w zimnej wodzie, posypać cukrem, cynamonem
piekarnik elektryczny na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu w 160 C 5 minut, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu aby dżem stężał
pyszny deser do kawki, herbatki............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!