Składniki:
kura rosołowa 1/2 sztuki/duża,
włoszczyzna 1/2 pęczka/z rosołu,
mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie,
masło 1 łyżka,
cebula 1 sztuka,
pieprz ziołowy 1 łyżka,
curry 1 łyżka,
czosnek granulowany 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
rosół 1,25 litra
dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu = ugotowaną kurę rosołową obrać z kości, usunąć skórę, mięso pokroić na nie duże kawałki, włoszczyznę z rosołu przecisnąć przez kratkę do jarzyn lub drobno pokroić
na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną, wsypać mrożoną fasolkę zieloną i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając
wsypać przyprawy i wymieszać, wlać rosół i gotować do miękkości fasolki
dodać kurę i włoszczyznę, krótko zagotować - smaczne potrawka do ryżu, ziemniaków na obiad............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!