Składniki:
jajka 6 sztuk "M",
    
    cukier brązowy 1 szklanka,
    
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    
    mleko 1 szklanka,
    
    mąka tortowa 25 dag,
    
    proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
    
    banan 2 sztuki,
   
    mandarynki 4 sztuki,
    
    jabłka 2 sztuki,
    
    przyprawy 1 opakowanie/do szarlotki,
    
    śmietana 30 % 330 ml,
   
    galaretka gruszkowa 1 opakowanie,
   
    kolorowa posypka - ile potrzeba 
jajka, olej, cukier brązowy, mleko rózgą blendera dobrze zmiksować, wsypać mąkę z proszkiem i krótko połączyć składniki
pokrojone dość drobno owoce wymieszać z przyprawą do szarlotki
foremki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, silikonowej nie trzeba, do foremek nałożyć porcje owoców, i prawie do pełna nałożyć ciasta na owoce
piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dól, babeczki piec około 35 minut, do suchego patyczka
mocno zimną śmietanę 30% ubijać rózgą blendera, gdy zacznie sztywnieć wsypać galaretkę gruszkową i ubić na sztywno, szprycką nakładać śmietanę na zimne babeczki, posypać kolorową posypką - babeczki są wilgotne, aromatyczne.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!