Składniki:
gęsi tłuszcz 20 dag,
cebula 1 średnia,
kapusta czerwona 1 średnia,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
cukier 2 łyżki,
ocet jabłkowy 1 łyżka,
mąka pszenna 1 łyżka
kapustę drobno pokroić lub poszatkować, zalać wrzącą wodą i z 10 minut odczekać, wodę z kapusty odlać kapustę drobno pokroić lub poszatkować, zalać wrzącą wodą i z 10 minut odczekać, wodę z kapusty odlać
gęsi tłuszcz pokroić na kostkę i zrumienić w garnku z cebulką, wsypać kapustę i wymieszać, wsypać przyprawy, wlać 1 szklankę wody i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty
wsypać mąkę i mieszać szybko do zagęszczenia kapusty
kapusta smakuje doskonale jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie np. z kluskami, kaszą, ziemniakami.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!