Składniki:
podudzia z kurczaka filety 6 sztuk,
olej rzepakowy 6 łyżek,
mąka kukurydziana 3 łyżki,
marchew 3 sztuki,
papryka czerwona 2 sztuki,
cebula 1 sztuka,
pieczarki 8 sztuk,
ząbki czosnku 2 sztuki,
woda 4 kubki,
kucharek 1,5 łyżki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
koperek 1/2 pęczka
podudzia kurczaka filety pokroić na kawałki, obsypać mąką kukurydzianą i na gorącym oleju zrumienić
marchew, papryki, cebulę, czosnek w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw
pieczarki w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw
wszystko dodać do mięsa, wsypać kucharka i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając, wlać wodę i pod przykryciem gotować z 20 minut na mniejszym ogniu, dodać przyprawę w płynie, pieprz, posiekany koperek i krótko zagotować, podawać z czym się lubi - syta, aromatyczna potrawka na obiad lub na kolację ciepłą............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!