30.11.2015

pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką:Airfryer hd9240/30

Składniki:


kiełbasa wiejska 2 pęta, cebula mniejsza 6 sztuk, papryka ostra 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, papryka słodka 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka

Te pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"

Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki.

Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam na "po mojemu".

Cebulki obrać i pokroić na połówki, opłukać, kiełbaski podzielić na ,mniejsze porcje, ponacinać skośnie z każdej strony.

Kiełbaski, cebulki w większej misce wymieszać z olejem, paprykami, czosnkiem.

Airfryer hd9240/30 ustawić na 135 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ same kiełbaski włożyć do kosza i ustawić 10 minut.

Po sygnale do kiełbasek włożyć cebulki, ustawić teraz na 180 C na 10 minut, jeśli potrzeba to można dopiec z 2-3 minuty na mocniej chrupiące.

Kiełbaski są w środku upieczone, skórka chrupiąca, kiełbaski są w sumie bez nadmiaru tłuszczu bo sporo zbędnego wyciekło do patelni.

podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 ząbki czosnku, pół pęczka koperku zmiksować w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dać soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!