Składniki:
kiełbasa wiejska 2 pęta,
cebula mniejsza 6 sztuk,
papryka ostra 1/2 łyżeczki,
czosnek granulowany 1/2 łyżeczki,
papryka słodka 1/2 łyżeczki,
olej rzepakowy 1 łyżka
Te pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips
"strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30
"kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"
Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki.
Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam na "po mojemu".
Cebulki obrać i pokroić na połówki, opłukać, kiełbaski podzielić na ,mniejsze porcje, ponacinać skośnie z każdej strony.
Kiełbaski, cebulki w większej misce wymieszać z olejem, paprykami, czosnkiem.
Airfryer hd9240/30 ustawić na 135 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ same kiełbaski włożyć do kosza i ustawić 10 minut.
Po sygnale do kiełbasek włożyć cebulki, ustawić teraz na 180 C na 10 minut, jeśli potrzeba to można dopiec z 2-3 minuty na mocniej chrupiące.
Kiełbaski są w środku upieczone, skórka chrupiąca, kiełbaski są w sumie bez nadmiaru tłuszczu bo sporo zbędnego wyciekło do patelni.
podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 ząbki czosnku, pół pęczka koperku zmiksować w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dać soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!