Składniki:
kasza manna 1,5 szklanki,
mąka tortowa 1,5 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
jabłka 1,5 kg,
cynamon 1 łyżeczka,
orzechy włoskie tarte BeachFlower BackMit 1/2 szklanki,
masło 250 gram/zimne,
cukier puder - ile potrzeba
jabłka słodko-winne zetrzeć na tarce grubsze oczka razem ze skórką, wymieszać z cynamonem, w osobnej misce mąkę, kaszkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia dokładnie na sucho wymieszać, orzechy włoskie zmielić w młynku lub użyć gotowe mielone
użyłam 2 formy okrągła 22 cm i 15x15 cm, można użyć jednej okrągłej 28 cm - wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką, na dno wysypać 1/3 część suchego, nie ubijać, nałożyć część jabłek, nie ubijać, wsypać część suchego i resztę jabłek
pozostałe suche wymieszać z orzechami mielonymi Beach Flower-BACKMIT, pełną ofertę pyszności =
"zobacz TUTAJ" i wsypać na jabłka, masło schować do zamrażarki na 30 minut, masło z zamrażarki zetrzeć na tarce grubsze oczka na wierzch ciasta
wstawić do nagrzanego piekarnika grzanie góra/dół, 180 C i piec 60 minut, następnie na 5 minut termoobieg, ciasto z blaszek wyjąć jak będzie zimne
ciasto posypać cukrem pudrem - szarlotka jest pysznie aromatyczna z nutą orzechów...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!