NALEŚNIKI:
mąka tortowa 1,5 szklanki,
mąka pszenna graham typ 1850 3/4 szklanki,
jajka 1 sztuka/XL,
woda zimna 3/4 szklanki,
mleko 1 szklanka,
cukier 1 łyżeczka,
sól 1/2 łyżeczki,
czosnek niedźwiedzi Royal Brand 2 łyżki,
olej rzepakowy 2 łyżki
FARSZ:
mięso mielone indycze 30 dag,
jajka 1 sztuka,
kucharek 1/2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
bułka tarta 1 łyżka,
marchew 2 średnie,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 3 sztuki,
papryka żółta 1 mała,
olej rzepakowy 1/4 szklanki
do dzbanka miksera wszystkie składniki na naleśniki i dokładnie zmiksować, konsystencja ciasta nie może być gęsta tylko lejąca-jeśli trzeba to dodać mleka lub mąki tortowej, odstawić na 30 minut
marchew, paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa, i pozostałych składników, dokładnie wymieszać z olejem i odstawić do lodówki aby mięso się zamarynowało smakami składników
w rondlu podsmażać farsz mieszając co jakiś czas, gdy będzie gotowe wsypać tartą bułkę i wymieszać, zostawić do wystygnięcia
na gorącej patelni do naleśników 22 cm posmarowanej olejem smażyć złociste naleśniki
na każdy naleśnik rozsmarować porcję farszu, brzegi podwinąć i zawijać rulony
patelnię grillową posmarować olejem i na mocno gorącej grillować naleśniki, podać od razu do jedzenia - naleśniki sa syte, smaczne i najlepiej smakują z czerwonym barszczem....................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!