Składniki:
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
czosnek niedźwiedzi 2 łyżki,
kucharek 3/4 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
sok z cytryny 3/4 łyżeczki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 3/4 łyżeczki,
kotlety schabowe 4 sztuki
kotlety schabowe rozbić tłuczkiem nie za cienko, z podanych składników wymieszać marynatę i dobrze nią natrzeć schabowe, schować do lodówki na kilka godzin
patelnię grillową mocno rozgrzać, położyć na ruszcie schabowe z marynatą
grillować po 5-7 minut z każdej strony, na koniec nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu pod przykryciem grillować po 3 minuty z każdej strony
grillowane schabowe są kruche, delikatne - można podać do pieczywa, ziemniaków, frytek i z surówkami..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!