Składniki:
mięso mielone wieprzowe 1 kg,
cebula podsmażona 1 duża,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
bułka tarta 3/4 szklanki,
woda 3/4 szklanki,
jajka 1 sztuka,
boczek parzony 6 plastrów/duże,
olej rzepakowy 6 łyżek
mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną na 1 łyżce masła
zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką
na gorącym oleju zrumienić kotlety z każdej strony
przykryć pokrywką i dusić z 25 minut na małym ogniu, w połowie duszenia można obrócić kotlety
kotlety są smaczne i na obiad i na zimno do pieczywa.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!