22.05.2014

szpinak z piersią i makaronem na szybki obiad...

Składniki:


makaron świderki 2 szklanki, pierś z kurczaka 1 mała, masło 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek - do smaku, szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg, jajko 2 sztuki, śmietana 1/2 szklanki

pierś kurczaka podsmażyć na maśle, do smaku dodać pieprz, kucharka

użyłam świeży szpinak - szpinak listki dobrze wypłukać i odcisnąć z wody

jeśli listki są nieduże to je w całości dodać do piersi i mieszając podsmażać do odparowania nadmiaru wody

całe jajka dobrze rózgą lub blenderem ubić z 12% słodką śmietaną

wlać do szpinaku i mieszając zagęścić

podać z ugotowanym makaronem w osolonej wodzie.........SMACZNEGO!!!

Czas na szpinak 4!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!