12.10.2013

wątróbka z cebulą i pietruszką...

Składniki:


1/2 kg wątróbka kurczaka, 4 łyżki masło do smażenia, - do obsypania mąka pszenna, 4 sztuki cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 pęczek natka pietruszki, - do smaku sól, 1 szklanka woda

wątróbkę dobrze oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym

obsypaną mąką wątróbkę zrumienić na maśle klarowanym

dodać pokrojoną cebulę, szklankę wody i pod przykryciem dusić z 15 minut na małym ogniu

na koniec dodać pieprz i natkę pietruszki posiekaną

wątróbkę solić na talerzu przed jedzeniem.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!