26.10.2013

duszona czerwona kapusta z bekonem i jabłkami z gruszką ...

Składniki:


1 nieduża kapusta czerwona, 20 dag bekon, 2 sztuki jabłka, 1 sztuka gruszka, 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki vegeta, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżka ocet winny,6 sztuk ziarenka goździków, 1 łyżka mąka pszenna

kapustę czerwoną poszatkować lub drobno pokroić i zagotować - po zagotowaniu wodę odlać

do kapusty dodać pokrojone ze skórką jabłka i gruszkę, ziarenka goździków

pokrojony w kostkę bekon usmażyć na patelni i całą zawartość wlać do kapusty, zamieszać

do smaku dodać cukier, jarzynkę kucharka, pieprz mielony, ocet winny

na mniejszym ogniu dusić kapustę z 20 minut co jakiś czas mieszając

na koniec wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić kapustę

doskonały dodatek do kaczki, mięs innych, kopytek.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!