Składniki:
50 dag wątróbka kurczaka,
1 łyżka masło,
4 łyżki olej,
2 łyżki mąka pszenna,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
4 sztuki cebula młoda,
1/2 kg ziemniaki młode,
- ile potrzeba kalafior, surówka jaką lubisz,
- ile potrzeba koperek
wątróbkę dobrze oczyścić, opłukać, osuszyć
obsypaną mąką wątróbkę smażyć z obu stron na rumiano na maśle z olejem
posypać pieprzem i dodać pokrojoną młodą cebulę
dusić pod przykryciem z 10 minut na małym ogniu
podać z ziemniakami, kalafiorem, kiszoną młoda kapustą, koperkiem i posolić wątróbkę przed jedzeniem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!