12.07.2013

wątróbka z młodą cebulą na obiad...

Składniki:


50 dag wątróbka kurczaka, 1 łyżka masło, 4 łyżki olej, 2 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 4 sztuki cebula młoda, 1/2 kg ziemniaki młode, - ile potrzeba kalafior, surówka jaką lubisz, - ile potrzeba koperek

wątróbkę dobrze oczyścić, opłukać, osuszyć

obsypaną mąką wątróbkę smażyć z obu stron na rumiano na maśle z olejem

posypać pieprzem i dodać pokrojoną młodą cebulę

dusić pod przykryciem z 10 minut na małym ogniu

podać z ziemniakami, kalafiorem, kiszoną młoda kapustą, koperkiem i posolić wątróbkę przed jedzeniem.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!