Składniki:
2 sztuki uda kurczaka,
1/4 szklanki olej rzepakowy,
1 łyżeczka vegeta,- maggi do smaku,
1 opakowanie czerwone curry po tajsku Royal Brand,
2 szklanki woda,
2 łyżki koperek siekany,
uda kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym
natrzeć olejem - resztę wlać do patelni
natrzeć przyprawą kucharka i solą
zrumienić na gorącym oleju uda z obu stron
curry czerwone po tajsku zalać wodą i odstawić na 15 minut
wlać wszystko do patelni z udami i pod przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu
do smaku można doprawić maggi
smaczne uda o wyrazistym smaku przypraw czerwonego curry po tajsku........SMACZNEGO!!!
czerwone curry po tajsku Royal Brand: produkt naturalny, bez soli - skład: czerwona papryka w kawałeczkach, cebulka dymka, imbir w proszku, płatki kokosowe lub wiórki, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone - opakowanie: 50 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!