20.07.2013

w czerwonym curry po tajsku uda kurczaka...

Składniki:


2 sztuki uda kurczaka, 1/4 szklanki olej rzepakowy, 1 łyżeczka vegeta,- maggi do smaku, 1 opakowanie czerwone curry po tajsku Royal Brand, 2 szklanki woda, 2 łyżki koperek siekany,

uda kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

natrzeć olejem - resztę wlać do patelni

natrzeć przyprawą kucharka i solą

zrumienić na gorącym oleju uda z obu stron

curry czerwone po tajsku zalać wodą i odstawić na 15 minut

wlać wszystko do patelni z udami i pod przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu

do smaku można doprawić maggi

smaczne uda o wyrazistym smaku przypraw czerwonego curry po tajsku........SMACZNEGO!!!

czerwone curry po tajsku Royal Brand: produkt naturalny, bez soli - skład: czerwona papryka w kawałeczkach, cebulka dymka, imbir w proszku, płatki kokosowe lub wiórki, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone - opakowanie: 50 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!