20.07.2013

mielone z dorsza na obiad...

Składniki:


60 dag dorsz filety, 15 dag boczek surowy bez kości, 1 sztuka jajka, 10 dag tarta bułka, 1 większa cebula, - do smaku sól morska, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej do smażenia, 50 dag ziemniaki młode, - jaką lubisz surówka

filety dorsza zmielić w maszynce razem z boczkiem

cebulę lekko zrumienić na patelni na oleju

cebulę dodać do ryby razem z jajkiem, tartą bułką

masę dobrze wyrobić, dodać posiekaną natkę, sól, pieprz czarny

formować średniej wielkości kotlety i smażyć na gorącym oleju na rumiano

podać kotlety z tłuczonymi z koperkiem i mlekiem młodymi ziemniakami i np. z buraczkami lub z jaką surówką lubisz.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!