Składniki:
2 sztuki dorsz świeży,
2 łyżeczki tandari masala Royal Brand,
1 łyżka sól morska,
- ile potrzeba olej rzepakowy,
5 sztuk rzodkiewka,
1/2 pęczka szczypiorek
dorsze świeże nieduże (ok.60 dag jeden)oczyścić i dobrze opłukać i osuszyć
dobrze je natrzeć przyprawą tandari masala i solą morską
bez panierki czy mąki dorsze smażyć na gorącym oleju z każdej strony na rumiano
usmażone dorsze posypać szczypiorkiem, talarkami rzodkiewek i podać z pieczywem.......SMACZNEGO!!!
przyprawa Tandari Masala Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: kolendra, kmin, imbir, czosnek, chilli - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromaty Indii - zastosowanie: do ryb, mięsa, drobiu, nadaje smak Indii - opakowanie: 30 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!