1.07.2013

dorsz z tandari masala smażony ...

Składniki:


2 sztuki dorsz świeży, 2 łyżeczki tandari masala Royal Brand, 1 łyżka sól morska, - ile potrzeba olej rzepakowy, 5 sztuk rzodkiewka, 1/2 pęczka szczypiorek

dorsze świeże nieduże (ok.60 dag jeden)oczyścić i dobrze opłukać i osuszyć dobrze je natrzeć przyprawą tandari masala i solą morską


bez panierki czy mąki dorsze smażyć na gorącym oleju z każdej strony na rumiano

usmażone dorsze posypać szczypiorkiem, talarkami rzodkiewek i podać z pieczywem.......SMACZNEGO!!!

przyprawa Tandari Masala Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: kolendra, kmin, imbir, czosnek, chilli - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromaty Indii - zastosowanie: do ryb, mięsa, drobiu, nadaje smak Indii - opakowanie: 30 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!