4.06.2013

ryżowo-koperkowo-pieprzne mielone w pomidorach...

Składniki:

50 dag mielone z drobiu, 1 sztuka jajka, 1 szklanka ryż ugotowany, 1/2 szklanki tarta bułka, 1 łyżka vegeta, 2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1 pęczek koperek, - ile potrzeba smalec lub olej, 7 sztuk pomidory zmiksowane, 1 sztuka cebula

ryż ugotować na kleisto i odcedzić na sicie

mielone wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, koperkiem, jajkami, ryżem, przyprawami

tartej bułki dodać tyle, aby masa nie była za luźna

wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki

na smalcu lub oleju smażyć rumiane kotlety

do kotletów wlać zmiksowane ze skórką pomidory

pod przykryciem dusić z 10 minut na mniejszym ogniu

do smaku doprawić maggi

pyszne, pieprzne z ryżem mielone na obiad do dodatków jakie lubisz.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!