29.05.2013

wątróbka z pietruszką zieloną...

Składniki:

50 dag wątróbka kurczaka , 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony , 1 łyżeczka pieprz ziołowy , 1/2 kostki masło klarowane , 1 pęczek natka pietruszki , - do smaku sól morska, 2 sztuki cebula , 4 łyżki mąka pszenna

wątróbkę oczyścić z błonek, żyłek i opłukać

obsuszoną wątróbkę obsypać mąką i smażyć na maśle klarowanym

posypać w trakcie smażenia pieprzami

dodać cebulę pokrojoną w talarki i dusić z wątróbką pod przykryciem

pod koniec duszenia wsypać natkę pietruszki i wymieszać

solić do smaku przed jedzeniem........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!