2 sztuki młoda kapusta, 50 dag bekon, 2 sztuki cebula, 2 łyżki papryka słodka mielona, 1 łyżeczka pieprz cayenne, 1 łyżka vegeta, - do smaku maggi, 3 łyżki mąka pszenna, 1 pęczek koperek, 2 szklanki woda
cebulę i bekon pokroić w kostkę
usmażyć na rumiano na patelni
dodać paprykę, cayenne i smażyć z 2 minuty mieszając
duże główki kapusty pokroić nie za drobno
zalać 2 szklankami wody i zagotować ze skórą z bekonu
dodać vegetę i dodać usmażony bekon
gotować co jakiś czas mieszając z 20 minut, do smaku dodać maggi
na koniec wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę
wsypać posiekany koperek i zamieszać
smaczna młoda kapusta i na obiad i na kolację.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!