Składniki:
1 sztuka galaretka agrestowa,
2 krążki ananas w puszce,
1 sztuka czekolada gorzka,100 ml wódka czysta
galaretkę rozmieszać w 300 ml gorącej wody i wystudzić
czekoladę gorzką roztopić w miseczce nad gorącą wodą
foremka silikonowa na czekoladki 15 sztuk - do każdej foremki wlać 1 łyżkę czekolady
na czekoladę położyć cząstkę ananasa i do lodówki do zastygnięcia
teraz do pełna dać zimną galaretkę wymieszaną z wódką i do lodówki do stężenia na kilka godzin
przed wyjęciem na talerz foremkę włożyć na 30 minut do zamrażalnika - dobrze galaretki z czekoladą będzie można wyjąć z foremek
smaczny, zimny deser dla dorosłych.......SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!