31.05.2013

mielone z pieczarkami z solą prowansalską i papryką suszoną...

Składniki:

50 dag mielone wieprzowo-wołowe, 1 sztuka jajka, 3/4 szklanki tarta bułka, 20 dag pieczarki, 1 sztuka cebula, 1/2 pęczka natka pietruszki, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do smaku sól morska prowansalska Royal Brand,1 łyżka suszona papryka węgierska Royal Brand, 4 łyżki smalec

pieczarki obrane i cebulę zmiksować w blenderze

dodać do mielonego z przyprawami i jajkiem i pokruszoną, suszoną węgierską papryką

wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 15 minut

na smalcu smażyć mielone na rumiano

na koniec nakryć pokrywką i dusić z 5 minut

smaczne mielone dzięki soli i papryce Royal Brand i na obiad i do pieczywa na zimno........SMACZNEGO!!!

sól morska prowansalska Royal Brand: naturalne produkty - skład: sól morska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda, olej roślinny - zastosowanie: zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, zwłaszcza tych, które zawierają pomidory, ta sól jest również idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie: szklany pojemnik z zakrętką 200 gram

papryka węgierska słodka w strąkach Szeged Royal Brand: naturalne produkty - skład: papryka z węgierskiego Szeged, panuje tam specyficzny klimat idealny do uprawy papryki i to właśnie on sprawia, że papryka z Szeged ma intensywny i specyficzny smak - opakowanie: szklany pojemnik z zakrętką 120 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!