Składniki:
50 dag mielone z szynki świeżej,
1 sztuka jajka,
1/2 szklanki tarta bułka,
1 łyżka vegeta,
1 łyżeczka papryka ostra,
1/4 kostki smalec,
1 główka kapusta młoda,
1 łyżeczka łyżeczka,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony ,
1 pęczek koperek siekany ,
2 łyżki mąka pszenna
mielone wymieszać z przyprawami, jajkiem, tartą bułką
na smalcu smażyć rumiane kotlety
młodą kapustę pokroić nie za drobno i sparzyć wrzątkiem na sicie
odsączoną kapustę przełożyć do rondla i vegetę, pieprz i z 20
minut dusić mieszając co jakiś czas
pod koniec duszenia włożyć usmażone kotlety i pod przykryciem dusić z 10 minut - potem kotlety wyjąć
na koniec dodać koperek, wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęstnienia kapusty
mielone podać z kapustą np. z ziemniakami, pieczywem lub z czym lubisz.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!