6.04.2013

sałatka z warzyw rosołowych z solą himalajską różową...

Składniki:

4 sztuki marchewka ugotowana, 1 średni seler korzeniowy gotowany, 2 sztuki pietruszka gotowana, 2 sztuki jajka gotowane na twardo, 6 sztuk ziemniaki gotowane w mundurkach, 4 sztuki kiszone ogórki, 3/4 szklanki majonez, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka sól himalajska różowa Royal Brand, - ile potrzeba ogórek zielony,- rzeżucha ile potrzeba

warzywa z rosołu pokroić w kostkę

dodatkowo ugotować jajka na twardo i ziemniaki - pokroić w kostkę

ogórki kiszone pokroić w kostkę

wymieszać z majonezem

do smaku dodać pieprz i sól himalajska różowa Royal Brand

przybrać plastrami zielonego ogórka i rzeżuchą.......SMACZNEGO!!!

sól himalajska różowa Royal Brand: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - zastosowanie: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie

odpowiednio sporządzony roztwór soli pomaga przy bólach ucha środkowego, przy katarze, płukankach gardła, w kąpielach przy przeziębieniach, wyczerpaniu organizmu i odtruwaniu - pochodzenie: wydobywana jest u podnóża Himalajów - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem - pojemność: 200 gram

3 komentarze:

  1. O tak! Jak bym zjadła chętnie takiej sałatki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny blog :)) dodałam się do obserwowanych bo naprawdę warto :)
    Dlatego również otrzymałaś ode mnie nominację do LIEBSTER BLOG AWARD :)

    Zapraszam:
    http://papusiu.blogspot.com/2013/04/kulinarne-nominacje-liebster-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję.... lubię gotować i krótko opisywać co i jak i w miarę dobre zdjęcie potrawy pokazać...

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!