Składniki:
CIASTO KRUSZONKOWE:
3 sztuki żółtka,
15 dag masło,
1/2 szklanki cukier,
2 szklanki mąka tortowa,
1 łyżeczka proszek do pieczenia
MASA:
4 sztuki żółtka,
3/4 szklanki cukier,
1/2 szklanki olej,
1 łyżeczka wanilia zmielona Bourbon Madagaskar Royal Brand,
800 ml jogurt gęsty,
3 sztuki budyń śmietankowy,
1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa,
- ile potrzeba posypka
z podanych składników utrzeć ciasto kruszonkowe w robocie i misę odstawić do lodówki na 1 godzinę
z 7-dmiu białek ubić pianę na sztywno
MASA:żółtka, cukier, wanilia utrzeć mikserem na kogel mogel
porcjami wlewać olej cały czas miksując
dodać jogurty i budynie i utrzeć mikserem
dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać
na dno tortownicy silikonowej 24 cm wsypać większą część kruszonki
na ciasto wylać masę
na masę posypać resztę kruszonki
piec w 200C około 45 minut
ciasto wyjąć z formy dopiero jak będzie całkiem ostudzone - masa musi się zastygnąć tak jak sernik
polać polewą czekoladową i posypać posypką........SMACZNEGO!!!
Royal Brand, wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
Znakomicie wygląda z reszta jak wszystkie twoje posty
OdpowiedzUsuńWidziałam tą wanilię w sklepie nieraz ale trochę droga jest, może w końcu ją sobie kupię.
OdpowiedzUsuńRobiłam już taki oszukany sernik - pycha jest :) Twój wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuń