8.04.2013

na kruszonkowym cieście "oszukany sernik" z wanilią Bourbon...

Składniki:

CIASTO KRUSZONKOWE: 3 sztuki żółtka, 15 dag masło, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia
MASA: 4 sztuki żółtka, 3/4 szklanki cukier, 1/2 szklanki olej, 1 łyżeczka wanilia zmielona Bourbon Madagaskar Royal Brand, 800 ml jogurt gęsty, 3 sztuki budyń śmietankowy, 1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa, - ile potrzeba posypka

z podanych składników utrzeć ciasto kruszonkowe w robocie i misę odstawić do lodówki na 1 godzinę

z 7-dmiu białek ubić pianę na sztywno

MASA:żółtka, cukier, wanilia utrzeć mikserem na kogel mogel

porcjami wlewać olej cały czas miksując

dodać jogurty i budynie i utrzeć mikserem

dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać

na dno tortownicy silikonowej 24 cm wsypać większą część kruszonki

na ciasto wylać masę

na masę posypać resztę kruszonki

piec w 200C około 45 minut

ciasto wyjąć z formy dopiero jak będzie całkiem ostudzone - masa musi się zastygnąć tak jak sernik

polać polewą czekoladową i posypać posypką........SMACZNEGO!!!

Royal Brand, wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram

3 komentarze:

  1. Anonimowy4/08/2013

    Znakomicie wygląda z reszta jak wszystkie twoje posty

    OdpowiedzUsuń
  2. Widziałam tą wanilię w sklepie nieraz ale trochę droga jest, może w końcu ją sobie kupię.

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam już taki oszukany sernik - pycha jest :) Twój wygląda wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!