Składniki:
6 sztuk podudzia kurczaka,
2 łyżki masło do smażenia,
1 opakowanie marynata klasyczna,
1 szklanka woda,
- do smaku maggi,
30 dag pieczarki,
1 mniejsza cebula,
2 łyżki mąka pszenna,
1 łyżeczka pieprz zielony
podudzia umyte obsypać marynatą i na noc do lodówki
obsypane mąką na maśle klarowanym zrumienić z każdej strony
dolać wody, i dusić do miękkości mięsa
na patelni usmażyć pieczarki z cebulą na 1 łyżce masła, do smaku doprawić solą i pieprzem
dodać pieczarki do kurczaka i z 5 minut gotować
mąkę wymiesza c z wodą i zagęścić sos
dodać 2 łyżki natki pietruszki
podać z czym lubisz - na talerzu posypać pieprzem zielonym......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!