Składniki:
70 dag żeberka wieprzowe,
4 litry woda,
1 pęczek włoszczyzna,
1/2 kg fasola średnia,
6 sztuk ziemniaki,
1 torebka przyprawa do dań z fasoli,
1 łyżka majeranek,
2 łyżki jarzynka,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1 łyżka ocet winny
fasolę namoczyć odzie na całą noc
żeberka zagotować wodzie i zebrać szumy
dodać fasolę razem z wodą w której się moczyła, przyprawę do fasoli i gotować z 40 minut
dodać ziele angielskie i liście laurowe, włoszczyznę rozdrobnioną, ziemniaki w kostkę i gotować ze 30 minut
do smaku doprawić jarzynką, pieprzem, majerankiem cukrem, octem winnym.....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!