Składniki:
2 sztuki galaretka agrestowa,
600 ml wrzątek,
1 szklanka maślanka,
4 łyżki śmietanka cremona,
7 łyżek dynia dżemowa lub inny,
- kawa inka do posypania
galaretki agrestowe rozpuścić w 600 ml wrzątku mieszając i odstawić do wystudzenia
maślankę i cremonę zmiksować mikserem do maślanki dolać galaretkę i zmiksować
do pucharków wlać do połowy maślanki i do lodówki do stężenia
na wierzch po 3 łyżki dyni i resztę maślanki na wierzch do ozdoby trochę dyni rozłożyć i do lodówki
dynia z mojego przepisu TUTAJ
przed podaniem posypać kawą inką......SMACZNEGO!!!
O jacie jakie pyszności :), wygląda naprawdę smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam LaFaMi
i jest nie za kaloryczne....pozdraiam..
Usuńświetny pomysł na dynię:) dla mnie rewelacja:)
OdpowiedzUsuń