16.02.2013

kurczak z rosołu na patelni przysmażony....

Składniki:

4 porcje kurczak z rosołu, 2 łyżeczki papryka ostra, 2 łyżki masło do smażenia, 2 łyżki mąka pszenna, - do smaku maggi

z zimnego rosołu wyjąć porcje ugotowane kurczaka usunąć skórę

ręcznikiem papierowym obsuszyć i posypać porcje mąką

na rozgrzanym maśle sklarowanym smażyć na rumiano z każdej strony kurczaka

w trakcie posypać papryką ostrą i skropić maggi mięso

dobre do obiadu i na zimno do pieczywa lub sałatki.......SMACZNEGO!!!

z jednego kurczaka 4 obiady dla dwóch osób:rosół, potem pomidorowa i 2 obiady ze smażonym z różnymi surówkami....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!