23.02.2013

golonki indycze w sosie curry...

Składniki:

2 sztuki golonki indycze, 4 łyżki olej, 1 opakowanie przyprawa indyk w sosie curry Royal Brand, 4 szklanki woda,- sól morska do smaku, 1/2 szklanki śmietana, 2 łyżki mąka pszenna

golonki indycze opłukać i osuszyć

na oleju zrumienić z każdej strony

dolać wody i wsypać przyprawy

pod przykryciem dusić do miękkości mięsa

tylko do zdjęcia podałam z przyprawami całymi, aby było widać ich obecność - potem wszystkie przyprawy zmiksowałam blenderem i sos zagęściłam śmietaną 18% z mąką

sos ma wyjątkowo aromatyczny smak i zapach......SMACZNEGO!!!

indyk w sosie curry Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład:imbir suszony, suszony czosnek, trawa cytrynowa, papryczka chili, kurkuma, płatki kokosowe, curry, ziarenka kolendra - opakowanie: 50 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!