22.02.2013

flądra z cebulką smażona...

Składniki:

2 sztuki flądra, 1 łyżeczka jarzynka, 1 łyżeczka pieprz biały, 1 łyżeczka sok z cytryny, - ile potrzeba mąka, - ile potrzeba olej do smażenia, 4 sztuki cebula, 2 łyżki masło do smażenia, - do smaku sól pieprz

flądrę oczyścić i dobrze umyć, osuszyć

pieprz, jarzynkę, sok z cytryny razem wymieszać i natrzeć flądrę

obsypaną mąką flądrę smażyć na rumiano z obu stron na średnim ogniu

na drugiej patelni usmażyć na maśle cebul e pokrojoną w talarki - doprawić do smaku

podać flądrę z cebulką z czym lubisz.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!