Składniki:
325 ml woda letnia,
1 łyżeczka Sól,
1 łyżeczka cukier,
490 gram-typ 750 mąka chlebowa,
100 gram-typ 2000 mąka żytnia,
3/4 szklanki otręby żytnio-pszenne,
2 łyżeczki płaskie drożdże suszone
automat moulinex 5003 program 3 - waga 750 gram - 3 stopień skórki
do formy wkładać wg kolejności podanych składników
PO OSTATNIM MIESZANIU= NA LICZNIKU JEST 2.05 - zwilżoną wodą ręką WYCIĄGAM MIESZADŁA i lekko formuję w formie chleb
po upieczeniu wyłączam z prądu i w automacie trzymam chleb do 30 min
chleb wtedy z formy wypada sam, nie ma prawie dziur........SMACZNEGO!!!!
No to doszkoliłam się z pieczenia chleba.
OdpowiedzUsuńObserwuję i zapraszam :)