Składniki:
190 ml woda letnia /kranówa/,
2,5 łyżki olej,
1 po łyżeczce sól i cukier,
480 gram mąka pszenna,
1,5 łyżeczki drożdże suche,
3 szt cebula
składniki wg podanej kolejności wkładać do automatu:
przepis na wagę chleba: 750 g
mąka pszenna typ 750
podsmażam cebulę na maśle i do ostudzenia
ustawiam program 1 - czas 3.15 - średni kolor skórki
wg kolejności wkładam składniki -
po sygnale na dodatki daję cebulę
gdy na liczniku 145 wyjmuję mieszadła
Po upieczeniu wyłączam automat z prądu i przy otwartej pokrywie zostawiam na 15-20 min. Po tym czasie chleb sam wypada z formy....a dziur prawie nie ma......SMACZNEGO!!!!
Pysznie wygląda..zapisuję do wypróbowania..
OdpowiedzUsuńMniamuśny, szkoda że jestem na diecie i nie mogę takiego wszamać ale co tam , po diecie się skuszę :P
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam LaFaMi