Składniki:
10 sztuk gołąbki mrożone,
3 łyżki masło klarowane,
2 szklanki woda,
2 szklanki/porcja mrożone miksowane pomidory,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- do smaku maggi,
1/2 szklanki śmietana,
4 łyżeczki mąka pszenna,
1 łyżka koperek siekany
zawsze robię większą ilość - TUTAJ - i porcje gołąbków mrożę takie surowe - potem je odmrażam na durszlaku - po przygotowaniu w smaku są jak świeżo zawijane
odmrożone gołąbki podsmażyć na maśle klarowanym - dolać wody, dodać zamrożone zmiksowane pomidory lub z puszki, przecier i dusić pod przykryciem na mniejszym ogniu z 40 minut - ze 2x obrócić gołąbki
gotowe wyjąć z garnka i zagęścić sos mąką ze śmietaną, do smaku dodać pieprz, maggi, dodać koperek mrożony lub świeży
gołąbki podać z ziemniakami lub pieczywem......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!