10 sztuk gołąbki mrożone, 3 łyżki masło klarowane, 2 szklanki woda, 2 szklanki/porcja mrożone miksowane pomidory, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi, 1/2 szklanki śmietana, 4 łyżeczki mąka pszenna, 1 łyżka koperek siekany
zawsze robię większą ilość - TUTAJ - i porcje gołąbków mrożę takie surowe - potem je odmrażam na durszlaku - po przygotowaniu w smaku są jak świeżo zawijane
odmrożone gołąbki podsmażyć na maśle klarowanym - dolać wody, dodać zamrożone zmiksowane pomidory lub z puszki, przecier i dusić pod przykryciem na mniejszym ogniu z 40 minut - ze 2x obrócić gołąbki
gotowe wyjąć z garnka i zagęścić sos mąką ze śmietaną, do smaku dodać pieprz, maggi, dodać koperek mrożony lub świeży
gołąbki podać z ziemniakami lub pieczywem......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!